در مبارزه با عادت زشت خرید کالای خارجی باید از همه راه کارهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، حقوقی، جزایی و….. بهره جست و به یاد داشت این پدیده، یک پدیده چند بعدی است و مبارزه باید همه ابعاد آن را فرا بگیرد. در این مبارزه باید از کار فرهنگی، تبلیغات و آماده سازی فکر و رفتار نوجوان و حتی کودکان بهره جست و از تاثیر رسانه های دیداری و شنیداری و مکتوب برای اصلاح رفتار اجتماعی استفاده کرد. در این میان آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، صداو سیما، دستگاه های آموزش عالی، مطبوعات و…. می توانند نقش مهم و ارزنده خود را در این راه ایفا کنند تا ایرانی با افتخار از کالای ایرانی استفاده کند.
موضوع: "عمومی"
مدت 24 سال امامت آن حضرت پس از شهادت امام حسین (علیه السلام)، با شدیدترین خفقان مواجه بود. در شرایطی كه امكان هر اقدام عملی از ایشان سلب شده بود، «دعا» زمینه دیگری برای نشر حقایق اسلام و تبیین مسائل فردی، تربیتی و اعتقادی به شمار می رفت. «صحیفه سجادیه» كه مجموعه دعاهای آن حضرت است، یك دنیا درس خداشناسی، عبودیت، آموزش معارف وحی و تصحیح بینش اعتقادی مسلمانان را در بر دارد. آن حضرت در قالب دعا، بسیاری از تعالیم اجتماعی و اخلاقی و حتی سیاسی و نكات مربوط به جهاد و شهادت مطرح فرموده است. این نیایش ها جدا از خط ائمه نیست؛ خط هدایت و ارشاد مردم، دفاع از مكتب، بیان حقایق و توجه دادن مردم به باید ها و نباید ها، و این ادامه تلاش در مسیر «امامت» و «رهبری» فكری و سیاسی مردم است.
حضرت سیدالساجدین امام زین العابدین (علیهالسلام)در شرح خصلتهای خوب مؤمنین میفرمایند: «سه حالت و خصلت در هر یک از مؤمنین باشد، در پناه خداوند خواهد بود و روز قیامت در سایهی رحمت عرش الهى میباشد و از سختیها و شدائد صحراى محشر در امان است؛
این افراد کسانی هستند که
- در کارگشایى و کمک به نیازمندان و درخواستکنندگان دریغ ننمایند.
- قبل از هر نوع حرکتى بیندیشند که کارى را که میخواهند انجام دهند یا سخنى که میخواهند بگویند، آیا رضایت و خوشنودى خداوند در آن است یا مورد غضب و سخط او میباشد.
و قبل از عیبجویی و بازگویى عیب دیگران، سعى کنند عیبهای خود را برطرف نمایند.»*
کتاب ها مثل آدم ها هستند بعضی از کتاب ها ساده لباس می پوشند و بعضی لباس های عجیب و غریب و رنگارنگ دارند. بعضی از کتاب ها برای ما قصه می گویند تا بخوابیم و بعضی قصه می گویند تا بیدار شویم. بعضی از کتاب ها تقلب می کنند. بعضی از کتاب ها دزدی می کنند. بعضی از کتاب ها به پدر و مادر خود احترام می گذارند و بعضی حتی اسمی هم از پدر و مادر خود نمی برند. بعضی از کتاب ها پرحرفند، ولی حرفی برای گفتن ندارند و بعضی ساکت و آرامند، ولی یک عالم حرف گفتنی در دل دارند. بعضی از کتاب ها بیمارند، بعضی از کتاب ها تب دارند و هذیان می گویند. بعضی از کتاب ها کودکانه و لوس حرف می زنند و بعضی از کتاب ها فقط غُر می زنند و نصیحت می کنند. بعضی از کتاب ها دوقلو یا چند قلو هستند. بعضی از کتاب ها پیش از تولد می میرند و بعضی تا ابد زنده هستند. بعضی از کتاب ها هر چه دارند، از دیگران گرفته اند و بعضی از کتاب ها هر چه دارند، به دیگران می بخشند.
مقام معظم رهبری که خود از اهالی اندیشه و از شیفتگان کتاب و کتاب خوانی هستند، دغدغه مبارک اهتمام به مطالعه و کتاب را در سخنان خویش این گونه ابراز کرده اند: «[در زمان شاه] برابر گزارش های همان روزگار، در شهر تهران و برخی شهرهای دیگر، شمار می خانه ها بیش از شماره کتاب خانه ها و کتاب فروشی ها یا چند برابر آنها بود. اکنون ملت ایران باید عقب افتادگی ها را جبران کند. اینک فرصت بی نظیری از حکومت دین و دانش بر ایران پدید آمده است که باید از آن در جهت اعتلای فکر و فرهنگ این کشور بهره جست…. کتاب خوانی را باید جزو عادت خودمان قرار دهیم. به فرزندانمان هم از کودکی عادت بدهیم کتاب بخوانند…. باید پدرها و مادرها، بچه ها را از اول با کتاب محشور و مأنوس کنند. حتی بچه های کوچک باید با کتاب انس پیدا کنند. باید خرید کتاب، یکی از مخارج اصلی خانواده محسوب شود. مردم باید بیش از خریدن بعضی از وسایل تزییناتی و تجملاتی… به کتاب اهمیت بدهند؛ اول کتاب را مثل نان و خوراکی و وسایل معیشتی لازم بخرند بعد که تأمین شد، به زواید بپردازند. خلاصه باید با کتاب، انس پیدا کنند. در غیر این صورت، جامعه ایرانی به هدف و آرزویی که دارد که حق او هم هست، نخواهد رسید.
مقام معظم رهبری :
حادثه ( عاشورا ) را باید فهمید که چقدر بزرگ است تا دنبال عللش برگردیم . کسی نگوید که حادثه عاشورا بالاخره کشتاری بود و چند نفر را کشتند. بلکه در زیارت عاشورا میخوانیم :
((لقد عظمت الرزیه و جلت و عظمت المصیبه ))
مصیبت خیلی بزرگ است . فاجعه خیلی تکان دهنده و بی نظیر است .
برای عبرت گیری از عاشورا، باید عظمت این مصیبت را درک کرد. توجه به سابقه ی درخشان اباعبدالله (ع)
حادثه ی عاشورا را باور نشدنی مینماید اما همین حادثه ی باور نکردنی اتفاق افتاد .
معنای شهادت امام (ع) این بود که جامعه ی اسلامی در طول پنجاه سال از معنویت و حقیقت تهی شده است .
اهل بیت (ع) نزد تمام مسلمانان محترمند،با این وجود با تهی شدن جامعه از معنویت،عاشورا اتفاق می افتد.