به گزارش کوثر از مازندران خانم طرقی کارشناس تغذیه در جمع کادر، اساتید و طلاب مدرسه علمیه شهید مطهری(ره) تنکابن در خصوص کیفیت تغذیه، تاثیر آن بر یادگیری و تقویت حافظه بیان نمود: قبل از وارد شدن به بحث باید بدانیم که در مرحله اول باید مزاج افراد شناسایی شود و به طور تخصصی انسان ها دارای یکی از مزاج های چهارگانه هستند1- صفراوی 2-سودایی 3- دموی 4- بلغمی.که در مورد تک تک افراد باید تخصصی بررسی شود ولیکن در این جا ما به طور عمومی مواردی که در تقویت حافظه موثر است را به طور اجمال بیان می کنیم.
کارشناس تغذیه در خصوص مواد غذایی که در مغز ایجاد سردی می کند و یادگیری را مختل می نماید، تصریح کرد: اشخاصی که رژیم غذایی پرچرب دارند از قدرت حافظه کمتری برخوردار خواهند بود و مصرف مداوم برنج، پنیر و گوجه، مغز را تیره می کند مگر آن که با مصلح خود میل گردد همچنین مصرف نوشابه و آبمیوه های مصنوعی به دلیل دارا بودن شکر سفید موجب افول حافظه می شود.
خانم طرقی به نقل از روایتی از حضرت علی(علیه السلام) در مورد افزایش حافظه، خاطر نشان کرد: 1- قرائت قرآن 2- روزه گرفتن 3- مسواک زدن قدرت حافظه را بالا می برد. همچنین مصرف عسل و کندر بلغم را از بین می برد و بر یادگیری موثرخواهد بود.
او در خصوص مصرف مواد غذایی با توجه به مزاج اشخاص افزود: مصرف قهوه برای افراد صفراوی مُضر است و این افراد با مصرف بِه و انار شیرین می توانند ذهن و معده خود را پالایش نمایند.
وی در پایان جهت موفقیت در تحصیل، تصریح کرد: مصرف انواع میوه ها به غیر از سیب تُرش و مصرف خشکبار مثل انواع مغزها و مصرف خرما، مویز،کشمش، انجیر خشک بسیار مفید است همچنین مصرف اُمگاه 3 مثل تخم مرغ، گوشت گوسفندو بوقلمومن همچنین مصرف شیره انگوراز بزرگترین تقویت کننده های حافظه هستند. که از تنشها و خشونت ها نیز جلو گیری می کنند.