تزکیه بر تعلیم مقدم است
استاد اخلاق دکتر صدرایی فرد با اشاره به آیه شریفه 164 سوره مبارکه آل عمران بیان کرد: تعلیم علم در مسیر طلبگی می بایست روشن باشد، العلمُ نور، علم نوری است که در قلب کسانی که شایستگی دارد، جاری می گردد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران از مازندران جلسه نشست اخلاقی با عنوان تزکیه همراه تعلیم با حضور استاد دانشمند جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جلال صدرایی فرد، معاون پژوهش مرکز تخصصی اخلاق موسسه دارالهدی به صورت مجازی طی دو جلسه ویژه طلاب، کادر، اساتید، دانش آموختگان مدرسه علمیه شهید مطهری(ره) خواهران و مرکز تخصصی زینب کبری(س) تنکابن و مدارس استان مازندران، برگزار گردید.
استاد اخلاق دکتر صدرایی فرد با اشاره به آیه شریفه 164 سوره مبارکه آل عمران بیان کرد: تزکیه بر تعلیم مقدم است، تعلیم علم در مسیر طلبگی می بایست روشن باشد، العلمُ نور، علم نوری است که در قلب کسانی که شایستگی دارد، جاری می گردد.
وی افزود: کسب حقیقت، حقیقت نورانی به یک تعادل و تعامل نیاز دارد، تزکیه و علم دو بال تعامل هستند و الاّ علم بی حاصل خواهد بود. اساس علم نورانی با تزکیه ممکن است. طلبگی که ثمر داشته باشد نیاز به تهذیب و تزکیه و مراقبت دارد.
معاون پژوهش مرکز تخصصی اخلاق موسسه دارالهدی با اشاره به خودسازی در مسیر طلبگی به نقل از علامه طبا طبایی تصریح کرد: شرافت حوزویان در طول تاریخ به تقوا و تهذیب است، به خود سازی و خودشناسی است، طلاب کاری مهم تر از خودسازی ندارند.
او به نقل از آیت الله بهجت رحمه الله علیه خاطر نشان کرد: قوّال نباشید، فعّال باشید، فقط گوینده نباشید، پویا و حیّ باشید، در مسیر رشد اخلاق به یک لوازمی پایبند باشید. طلبه در حوزه می بایست دنبال باطن علم باشد، در خصوص مدیریت شخصیت می بایست قادر باشد، گزینه های بهتر را انتخاب نماید، تا به اعتدال شخصیتی برسد، کیفیت طی مسیر مهم است، طی مسیر می بایست با طلبگی تناسب داشته باشد.
او تصریح کرد: همه شخصیت انسان در مُدرکات اوست و مُدرکات انسان در قدرت باصره او خلاصه شده است، قدرت باصره، حقیقت چشم است و باید مراقبت و مدیریت شود، بصر نیاز به فیلتر دارد، در این صورت است که راه بصیرت بر روی انسان باز می شود.
وی در پایان اظهار کرد: طلبگی راه رشد و ممتاز انسان هست که نیاز به تلاش و کوشش دارد، گام اول، اهتمام شخصی، با درک تهذیب و تحصیل، به طوری که از رذایل گریزان و به سمت فضایل پیش رود، و همه این موارد به برنامه ریزی و قواعد خاص نیازمند است.