عنوان: نقش مادر در تربیت فرزند در دوران کودکی از دیدگاه قرآن ، سنت ، علم
محقق: فاطمه حاتمی پور
مقطع: سطح 2
استاد راهنما: خانم سیمین عرب
تاريخ دفاع: 15/08/1384
استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین آقای مطهری
نمره: عالی
="color: #ff0000;">چکیده:
مسئله تربيت از مهمترين مسائل فرد و جامعه است امريست كه سرنوشت زندگي امروز و فرداي بشريت را رقم ميزند. تعليم و تربيت عبارت است از رشد عقلي و به فعليت رساندن قواي دروني انسان. با تعليم و تربيت نقشها مشخص ميگردد؛ به وسيله آن افعال انسان بازشناخته ميشود. در واقع تمام ابعاد انسان بايد مورد اصلاح و تعليم و تربيت قرار گيرد و به اطاعت خداوند متعال درآيد. در يك كلام تربيت سرچشمه و ريشه عظمتها و بزرگواريهاست.
اين مقوله از جمله حقوق فرزندان است كه مسئول برآورده كردن اين حق پدر و مادر هستند با تربيت درست يك فرد خداپرست و حقيقتجو و وظيفهشناس خواهد شد بهطوري كه اجتماع بتواند از او بهرهمند شود.
وجود مادر در تربيت فرزند از اهميت ويژهاي برخوردار است. تربيت مادر, پايه و اساس افعال و حركتهاي بعدي كودك است.
مادر بايد نقشهاي خود را از دوران بارداري خوب بشناسد چون اين دوران هم براي كودك و هم براي مادر بسيار مهم است و صفات وراثتي و انتقال ارثي كودك از همينجا آغاز ميشود. بعد از تولد نوزاد انسان تنها از راه شير مادر مواد غذايي طبيعي خود را تامين ميكند. خوب است بدانيم كه شيردادن به كودك بسياري از نيازهاي روحي و عاطفي كودك را نيز تامين مينمايد. اساس جامعه اسلامي بر فضيلت و شرف و تقواست. انجام اين خواسته ممكن نيست جز به هنگامي مادران پاكسرشت و پرهيزكار سرپرستي كودكانشان را برعهده بگيرند و اين امر نشان ميدهد كه مادر خود نياز مبرم به تقوا دارد.
*گلواژهها: تربيت - مادر - زن - وظيفه