به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران از مازندران دومین پیشنشست فاخر همایش ملی علامه ذوالفنون حسنزاده آملی(اعلی الله مقامه) با موضوع درپرتو اخلاق (علامه حسنزاده و اخلاق با رویکرد پاسخ به شبهات) توسط استاد جناب آقای دکتر احمد مهدوی در مرکز تخصصی زینب کبری(س) و مدرسه علمیه شهید مطهری(ره) خواهران به صورت حضوری و در سامانه سیما به صورت مجازی برگزار گردید.
این سخنرانی با قرائت قرآن و هدایت و راهبری حجت السلام والمسلمین یوسف عسکرپور آغاز شد. در ابتدا خانم کبری طبری مدیر مدرسه ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین با اشاره به آیه 11سوره مجادله یکی از مصادیق انسان رفعت یافته به علم و عمل را حضرت علامه ذوالفنون آیتالله حسنزاده آملی دانستند.
وی اظهار داشت: این جلسه عرض ارادت و ادای حقی از حقوق فروانی که حضرت علامه به عنوان یک معلم، استاد تهذیب و پدر معنوی به گردن ما دارند؛ چرا که اگر چه امروز این عالم ربانی از لحاظ جسمی در میان ما نیست اما یاد او در قلوب مؤمنین و ما مشتاقان به علم و عالم همچنان هست و لذا سزاوار است از میراث لسانی و کتبی گران قدر آن بزرگوار که در نزد ما است بهره کافی و وافی را ببریم.
در ادامه آقای مهدوی قبل از شروع بحث ابتدا تعریفی از عرفان را ارائه دادند و بیان داشتند: آثار استاد به دو دسته تقسیم میشود؛ آثار قلمی، دستنویس و سخنرانیهای حضرت استاد که به صورت کتاب تالیف شد و تعریفی که از عرفان با توجه به این آثار میتوان ارائه داد این است که، عرفان احساس دردمندی و دور افتادگی برای وصل مجدد است.
وی افزود: خدا لیاقت ارتقاء و لقاء الله را در سرشت بشر به امانت گذاشته که قرآن کریم خود گواه بر این موضوع است و این ارتقاء را مخصوص همهی انسانها دانستند.
وی ادامه داد: در قرآن هم سیر آفاقی وجود دارد هم سیر انفسی، که سیر انفسی راه عرفا است و خود علامه همه جنبههای علمی و عملی را داشتند و حکیم، فیلسوف و عارف بودند ولی خودشان را بزرگ نمیدیدند و در برابر خداوند خودشان را متواضع و کوچک میدانستند.
وی گفت: در مسیر پیمودن لقاء الله علامه چند نکته را مد نظر قرار دادند: 1-زدودن زنگار از دلها2-وحدت وجود 3- خودمانی شدن با خدا که انسان باید به همهی اینها توجه کند.
در پایان مراسم دکتر عبدی دبیر علمی همایش به صورت مجازی از برپای این نشست علمی تشکر و قدردانی نمودند و طلاب و اساتید را به نوشتن مقاله و شرکت در همایش تشویق کردند.